Last update : 1997, August 27


D I S T A N C E

1997CD RELEASE
MUSICIANS

DISTANCE is een band uit de regio Utrecht, die sinds 1986 aan de weg timmert. Van de oorspronkelijke bezetting van het eerste uur is in de loop der jaren maar heel weinig meer overgebleven. Alleen de grondlegger van toen, drummer JOHN VOETS, is nog steeds aanwezig. Begin januari 1996, heeft de andere grondlegger, zanger en slaggitarist, Bert Kiburg, wegens persoonlijke omstandigheden moeten afhaken. Na verschillende audities was het niet gelukt om een goede vervanger te vinden., dus had Distance besloten om met z'n zessen door te gaan. Maar uiteindelijk is het dit jaar wel gelukt : TONY KRIJGSMAN wilde, na 5 jaar basgitaar in DISTANCE te hebben gespeeld, weer gitaar gaan spelen. Dus werd er besloten om advertenties te plaatsen in de Music Maker en de Gitarist, waarin gevraagd werd naar een nieuwe bassist. En daarop reageerde onder andere : PATRICK DE ROZARIO. Hij heeft in verschillende bandjes (waar o.a. : BURNING) in de omgeving van Ermelo gespeeld. en doet nu ook nog sessiewerk. Hij heeft dus de nodige errvaring. De band DISTANCE is heel blij met hem, en wensen hem dan ook veel succes en hopen dat hij zich goed in de groep zal thuisvoelen.

Vanaf september 1992, heeft de band een lange oefen-periode in de thuishaven Utrecht omgezet in een aantal swingende optredens, waarbij het enthousiasme van het publiek een positieve wisselwerking heeft gehad richting de leden van de band. In en en vooral ook rond haar thuishaven (de regio Utrecht) is DISTANCE dan ook veel gevraagd.

De "parel" van deze band is zonder meer zangeres ELLEN FRANSZ, die nu al weer zo'n zeven jaar lang het gezicht van DISTANCE vormt. Sinds haar enorme succes in de finale van HENNY HUISMAN's SOUNDMIXSHOW in september 1993, die zij met vlag en wimpel winnend afsloot met een perfecte live uitvoering van WHITNEY HOUSTON's : "I WILL ALWAYS LOVE YOU", is zij in een stroomversnelling terechtgekomen, hetgeen de band ook alleen maar ten goede is gekomen. Ondanks het enorme persoonlijke succes dat Ellen hieraan heeft overgehouden en al de publiciteit er omheen, is zij zichzelf gebleven en absoluut niet van plan om haar band DISTANCE in de steek te laten.Met heel veel enthousiasme werd aan de uitnodiging om aan INDOPOP-LIVE 1994 te mogen deelnemen door DISTANCE dan ook aanvaard. Dit temeer daar drie leden van de band van Indische afkomst zijn : ELLEN FRANSZ, TONY KRIJGSMAN en solo-gitarist BOB STEKKINGER. De avond zelf werd een flop, maar DISTANCE speelde perfect en liet een zeer goede indruk achter.Dit resulteerde in contacten met boekingskantoor AGENA. Zodoende werd het werkterrein van DISTANCE nog groter. Nu waren de optredens niet alleen meer beperkt tot bruiloften en verenigingen in de regio Utrecht, maar spreidde zich uit tot heel het land, waaronder een serie optredens in diverse CENTER PARCS, andere vakantie parken en het PSV stadion.

Helaas is dit boekingskantoor falliet gegaan. Maar voor DISTANCE was dit geen probleem. Er waren contacten genoeg. Na een jaar te hebben samengewerkt met boekingskantoor ARENA, worden de boekingen nu verzorgd doorboekingskantoor FLASH te Valkenswaard.


DISTANCE is geschikt voor al uw feesten en partijen. Het speelt een allround-repertoire :

EVERGREENS uit de FIFTIES, SOUL uit de SIXTIES, DISCO uit de SEVENTIES, ROCK uit de EIGHTIES en TOP 40 uit de NINETIES.

De nadruk ligt toch wel op het vlotte en eigenzinnige repertoire. De band heeft een eigen stijl en wijkt daardoor dan ook af van de gebruikelijke bands. Zogenaamde Nederlandstalige smartlappen zult U dan ook niet zo gauw tegenkomen. Dat neemt niet weg dat U natuurlijk altijd verzoeknummers kunt aanvragen. Ook de recente hits zult U horen. Vanaf 1995 zijn ook eigen geschreven songs in het repertoire opgenomen.

Overal waar DISTANCE optreedt wordt het echt feest. DISTANCE swingt de pan uit. Wilt U het ook eens meemaken of opnieuw meemaken ? Laat het ons dan horen :


INFORMATION


(C) Tonelisa Music 1997